Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasia Początkujący

|
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 20:55 Temat postu: Serwer domeny niedostępny; HELP |
|
|
Witam.
Od kilku dni mam kłopoty z zalogowaniem sie do sieci. Po wpisaniu hasła dostaje odpowiedź, że serwer domeny jest niedostepny
i werfikacja hasła jest niemozliwa. Choć wczoraj to nawet na net nie mogłam wejść. Działy się jakieś cuda na kiju . Sformatowałam dzisiaj kompa i nic dalej to samo. Sieć jest dobrze skonfigurowana, według samouczka. Czy ktoś może wie co może być nie tak??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
stiv Aktywny

|
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 21:04 Temat postu: |
|
|
Co to znaczy zalogowanie do sieci, my sie nie logujemy do sieci, najlepiej wyrzuc uzytkownika z haslem i utworz nowego bez zadnego hasla tylko z nazwa uzytkownika.
A najlepiej to pytaj ADMINA i sprawdz czy aby napewno masz wpisana nazwe grupy roboczej. _________________
Cytat: | Boimy się nie smierci, lecz wyobrażenia, jakie o niej mamy. (Seneka Mlodszy) | |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasia Początkujący

|
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 21:14 Temat postu: |
|
|
Najgorsze jest to, że jak nie wiem jak to inaczej opisać opisać. Chodzi mi o to, że nie widzę nikogo w otoczeniu sieciowym, na RealPopie też nie mam użytkowników. A włączając kompa musiałam wpisywać hasło, które było potem weryfikowane. ok bedę walczyć dalej, choć czarno to widzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Bywalec

|
Wysłany: Pon Gru 20, 2004 21:42 Temat postu: |
|
|
Z tego co przeczytalem wlasnie na forum, admnistratorzy wylaczyli otoczenie sieciwe wiec ono nie bedziedze dzialac
wiec sie tym nie przejmuj |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Wto Gru 21, 2004 0:25 Temat postu: |
|
|
Ivan ma rację - otoczenie jest chwilowo niedostępne.
Serwer domeny/ otoczenia sieciowego / sieci lokalnej miał dziury i musiałem go wyłączyć. Jest już nowa wersja ale uruchomię ją najprawdopodobniej dopiero w czasie świąt. To sporo roboty wymaga, a przy obecnych problemach z łączami zdalna praca nad tym zajęłaby całe wieki.
To nie jest jedyna rzecz, którą przesuwam na czas późniejszy z tego powodu...
Eeech... Coś mi się wydaję, że sobie "odpocznę" w te święta . _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|