Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:15 Temat postu: Dlaczego CD ROM nie czyta płyty ? |
|
|
Sprawa prosta moi drodzy.
Coś się krzaczy albo z płytką albo z cd romami, bo sprawdzałem na dwuch, kiedyś kolkakrotnie odczytywałem dane z taj płyty ( są na niej zapisane zdjęcia ważne dla mnie ) teraz ta płyta nie jest odczytywana przez CD ROM nie wiem co się dzieje i dlaczego tak, wiecie jak odratować to, by przynajmniej wszystko ściągnąc na twardy dysk ?
ps płytka to PHILIPS DVD+R ( nie wiem czy to w ogóle ważne ale ...)
Dzięki za pomoc
Bjorn. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ekler Bywalec

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 22:37 Temat postu: |
|
|
Jeśli przyczyną jest stan płyty tzn jakieś rysy to proponuje regeneracje koszt ok 10 zł sam ostatnio miałem problem z gra do xbox360 była porysowana i konsola przestała ja czytać, poszedłem zregenerowali i jest jak nowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 16:21 Temat postu: |
|
|
Największy problem w tym ze plyta nie jest porysowana, jak ja nagralem dzialala, pozniej kilkakrotnie odtwarzalem i tez dzialala, teraz nie dziala, jak wsadzam ja w CD ROM, on jakby rusza i sie przycina, prubuje ruszyc znow i znow sie przycina, i dopiero za 3 razem sie rozpedza ale i tak plyty nie czyta, pojawia sie tylko jeden folder ktory jest na plycie "air show" na ktorego wejscie nie jest mozliwe.
jakies pomysly ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 16:51 Temat postu: |
|
|
Okej problem udało mi się chwile temu rozwiązać generalnien instalowałem kilka programów, ale ISO BUSTER 2.3 pomija uszkodzone sektory i można skopiować pliki na dysk tardy także polecam ten programik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 22:51 Temat postu: |
|
|
Przepraszam, żę się wtrącam ja w sprawie regeneracji płtyek gdzie można zregenerować płytkę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|