Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 18:58 Temat postu: Windows VISTA |
|
|
siemano
kurcze mam nieciekawy problem z kompem
mianowicie kupilem laptopa, mialem na nim windowsa viste . zrobilem formata zainstalowalem windowsa xp , i mam problem bo moj windows nie wykrywa dzwieku, i w ogole nkie laczy mnie z internetem , nie umiem w ogole zainstalowac sterownikow nowych do windowsa xp wyskakuja bledy czy cos, najgorsze jest to ze tutaj windowsa nie daja na cd tylko mialem go na HDD , mowie mialem
slyszalem ze niby jest jakas uklryta partycja gdzie jest ten windowsa i moge go zainstalowac jeszcze raz . to prawda , wiecie moze ?
jezeli ktos moze mi pomoc b ede na serio bardzo wdzieczny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 20:24 Temat postu: |
|
|
okej uffff , problem w sumie rozwiazany , na szczescie poniewaz kolega mial na cd windowsa viste basic , dobre i to , internet dziala glos tez .
hooray  |
|
Powrót do góry |
|
 |
BLOKERS Bywalec

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 15:07 Temat postu: |
|
|
trzeba było spróbowac windowsa 95
hehe pozdro ziomus  _________________ Zaiste powiadam wam.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 14:36 Temat postu: Re: Hasta la VISTA :( |
|
|
Bjorn napisał: |
slyszalem ze niby jest jakas uklryta partycja gdzie jest ten windowsa i moge go zainstalowac jeszcze raz . to prawda , wiecie moze ? |
Z tego co się orientuje to jak dostajesz komputer z oryginalnym windowsem to jest kreator, ktorym zgrywasz windowsa na CD w razie gdyby cos sie stało - tak miał mój kuzyn, ktory kupil laptopa z oryginalnym XP. _________________ Pozdrawiam Mati
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 16:11 Temat postu: |
|
|
Czesc
tylko ze ja mialem Windows Vista Premium, ja sformatowalem dysk i teraz kozystam z Windows Vista Basic , wersja gorsza jakby to nie bylo, ale jak gorsza nie wiem jeszcze , i teraz gdy nie mam mojej oryginalnej wersji to ja nie wiem czy moge jakos przywrocic windowsa i nagrac go na cd ;//
ale dzieki za odzew
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 16:49 Temat postu: |
|
|
teraz to już chyba po ptokach  _________________ Pozdrawiam Mati
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 16:54 Temat postu: |
|
|
ale tak na marginesie , to w sumie ta Vista nie jest taka najgorsza , narazie wszystko co ma na niej działać - działa
internet
emule
winamp
gg
firewall 2004
corel
narazie jest okej ....
.... narazie :p |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 17:31 Temat postu: |
|
|
w ogóle to wiesz... wydaje mi się, że vista jest lepsza od xp'ka  _________________ Pozdrawiam Mati
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 17:11 Temat postu: |
|
|
czesc ponownie.
znow w tym temacie bo co nowe to wcale nie znaczy lepsze ) no ale do rzeczy , uzywam Windowsa Vista Premium , bo system XP zle wspolpracuje z moim sprzetem takze jestem jakby zmuszony to Visty.
i mam dwa pytania co do tego systemu
1. dzis przez przypadek zamiast dac EMPTY BIN czyli zamiast usunac pliki w koszu dalem DELETE czyli w gruncie rzeczy usunalem sam kosz z pulpitu , jak moge znow przywrocic ikone kosza ???? bo niechciane pliki tam laduja bo moge je normalnie wyrzucac przez prawy przycisk myszy i delete ale nie moge za to narazie kosza oproznic.
i pytanie nr. 2
moja wersja jest angielska, mam problem z polskimi literami , poczawszy od filmow mam krzaki, instalujac programy zamiast ŚĘĄÓŁŃĆ wiadomo mam jakies inne litery , na gadu gadu to samo kiedy pisze jakiś wyraz z literą polską np " gdzieś " to dajac enter , w oknie rozmowy pojawia się " gdzies " , sprawa sie ma takze tak ze na naszej stronie www.osadanet.pl mamy odnosnik do google.pl , kazdemu otwiera sie google.pl a u mnie www.google.co.uk
czy wiecie moze co tu trzeba pozmieniac przy tych 2 pytaniach???
dzieki serdeczne za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 21:07 Temat postu: |
|
|
Co do kosza to na pulpicie prawy przycisk myszy i personalizuj, potem po lewej stronie bedzie zmien ikony pulpitu.
Co do drugiego to musisz ustawic ustawienia regionalne na polskie i klawiature na polska programisty.
Ze swojej strony proponuje zainstalowanie sobie polskiej wersji systemu _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 22:12 Temat postu: |
|
|
Tylko ze to nie jest takie proste :/ a moze jest ? :p
ale od poczatku
Kupujac laptopa mialem na dysku Viste Premium ( jak sie okazalo ale dowiedzialem sie o tym za pozno, sam sobie musialem zrobic kopie windowsa na cd by w razie problemow moc go znow zainstalowac ) po kilku dniach uzytkowania zrobilem formata , i zainstalowalem windowsa XP Prof. przy czym nie dzial ani glos ani internet i niestety nie znalalzlem zadnego sterownika w neci by rozwiazac ten problem. Szkoda w sumie
po tym wszystkim znow zrobilem format dysku i moj znajomy powiedzial mi ze ma na CD Windows Vista Basic, o poziom gorsza ale pomyslalem OK zeby dzialalo.
No i coz sie stalo ?
Po zainstalowaniu Windowsa Basic , wszystko wygladalo na okej przy instalacji nie pytalo o klucz , co mnie zdziwilo ale OK , internet dziala wszystko dziala , gitara i tak dziallo kilka dni po czym laptop sie " zepsul " tak myslalem , ale sie nie zepsul tylko chyba przyblokowal a raczej niezarejestrowana wersja Windowsa to zrobila.
Laptop trafil do serwisu, po 2 tygodniach oddali mi go "odblokowanego " z informacja o zmianie oprogramowania na fabryczne czy jakos tak to nazwali , ja majac swiadmosc ze mam Windowsa Basic i ze moze ona mi zablokowac zas kompa , poszedlem i kupilem angielska , bo jaka inna ?! ;/ wersje Wind. Premium i stad te moje pytania, kozystam z tej wersji i nic nie zrobie.
dlatego jesli moge jeszcze prosic o pomoc jak zmienic ustawienia regionalne na poslkie to juz bedzie browar
ah i jeszcze jedno pytanie nasunelo mi sie teraz.
pod spodem laptopa mam nr seryjny windowsa ktorego nie zrobilem kopii i ktorego sformatowalem , po kupnie CD z Windowsem Vista Premium mam drugi nr seryjny z ktorego skozystalem przy instalacji. czy teraz ten pierwszy nr jest dalej aktualny ? czy moge go komus " sprzedac " np ? czy cos czy ktos moze skozystac z tego klucza ?
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:12 Temat postu: |
|
|
ten numer co masz od spodu komputera jest wazny tylko z twoim komputerkiem, a ten drugi z kazdym na ktorego nalepisz naklejke z licencja.
W Viscie wszystkie ustawienia regionalne mozna zmienic - jezeli chodzi o jezyk interface`u to do zmiany trzeba posiadac wersje Ultimate. _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 15:12 Temat postu: |
|
|
a czy ladowani plikow do filmu wlicza sie juz w jezyk interfacu ?
bo w gruncie rzeczy bez Ś Ą Ż Ć jeszcze da się funkcjonować ale z napisami to klapa.
chciałbym to zmienić a nie wiem jak. ech.
po chwili.
zastanawiajace jest jednak to ze z Windowsem Vista Basic , ktorego uzywalem kilka dni nie mialem problemow z napisami, z GG itp a rowniez to byla wersja angielska. hmmm |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 16:33 Temat postu: |
|
|
tak jak pisalem wczesniej - zmien ustawienia regionalne na polski i uklad klawiatury na polski programisty - wtedy napysy powinny dobrze dzialac _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 17:29 Temat postu: |
|
|
po niedlugich posyukiwaniach i zmianach udalo sie to ustawic.
bedzie browar.
pozdros. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|