Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
speedy Bywalec

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:00 Temat postu: problemy z emule |
|
|
Czesc .
Mam pytanie czy zna ktos jakis inny program niż emule którym by można było szybciej ściągac filmy z netu. Kiedys było takie założenie że ktoś w siecie miał miec wieksze uprawnienia dzięki czemu wiekszy franswer.
Moze gdyby taka osoba była, to jej można by pisac prosbe o jakies filmy.
Chciałem ściągnąc dzieciom serie filmów :Superman z Christofer Rief
ale szybko zrezygnowałem.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 12:31 Temat postu: |
|
|
Proponuję program Morpheus, np film z Brucem Lee ściągnąłem w jeden dzień - plik ok 570 mb (nawet nie wiem ile, bo włączając kompa rano zacząłem ściągać, a wieczorem o dziwo fillm był na komputerze, a komputer nie byl cały czas włączony). Pozdrawiam _________________ Pozdrawiam Mati
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 12:54 Temat postu: |
|
|
Mati sadze ze przy sicaganiu trafiles akurat na moment testow lacza telekomunikacji kolejowej.... teraz bedzie ciezko tyle wyciagnac _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 13:27 Temat postu: |
|
|
nie to było jakieś 3 miechy temu  _________________ Pozdrawiam Mati
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:03 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze to stare filmy więc możesz mieć problem z ilością źródeł, a po drugie to nasze łącze obecnie faktycznie jest zapchane więc i transfery będą niskie. Proponuję spróbować ściągać w nocy (sam tego nie robię, ale wtedy powinno być mniejsze obciążenie naszego łącza) i uzbroić się w cierpliwość. Sam stare filmy, na których bardzo mi zależało, potrafiłem ściągać ponad miesiąc (700MB)  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
speedy Bywalec

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 20:59 Temat postu: problemy z emule |
|
|
Czesc all
Dzięki za odpowiedzi
Znajomi co mają neta z neostrady potrafią takie filmy w ciągu jednej nocy ściągnąc. Mam nadzieje że jak nas podłączą do PKP się to poprawi,nasz transfer, na razie jestesmy w loow in i będąc w kolejce zawsze będziemy spychani na dalsze miejsce ,troche dołujące .
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 11:59 Temat postu: |
|
|
1. Dwie osoby ("A" i "B") udostępniające te same pliki przez ten sam okres czasu podłączone do tego samego łącza mogą mieć w eMule dwa skrajnie różne transfery tego samego pliku: wystarczy, że od "A" do tej pory ściągnięto więcej danych (eMule to premiuje) oraz, że "A" jako pierwszy podłączy się do "lepszych" źródeł - eMule ogranicza liczbę jednoczesnych transferów z jednego źródła, więc "B" zamiast ściągać z tego lepszego źródła (np. z Polski) zostanie przerzucone np. do kogoś na Jamajce.
2. Z P2P korzystam sporadycznie, ale jeśli już to używam DC++. Do rzadkich plików to jest świetne rozwiązanie, bo raz, że są huby tematyczne (np. muzyka undergroundowa), dwa, że tam widać do kogo się łączymy, więc możemy mieć swoich ulubionych użytkowników (źródła) z całymi kolekcjami i szybkim łączem. Gdy znajdziemy dobre źródło to naprawdę nie ma problemu, żeby na obecnych łączach z OsadaNET ściągnać nawet kilka GB w ciągu jednej doby.
3. Do ściągnięcia 650MB w 10. godzin potrzeba średniego transferu w granicach 20kB/s. Właśnie rzuciłem okiem na narzędzia do monitorowania ruchu w sieci - w tym momencie trzy komputery w naszej sieci osiągają jeszcze wyższe transfery. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 17:35 Temat postu: |
|
|
Cześć !
Mam taki oto dziwny problem z emule , od 2 dni nie potrafię ściągać plików, tzn w ogóle nawet ich nie wyszukuje, doszedłem do tego, że mam LOW ID , którego dotąd nigdy nie miałem i w ustawieniach też nic nie zmieniałem, samo się zrobiło z serwerami mnie łączy ale sam nic pobierać nie mogę !
co jest grane i jak to rozwiązać ?
dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 13:50 Temat postu: |
|
|
Wszyscy w sieci od zawsze mają "lowID", bo nie mamy zewnętrznych adresów IP. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 17:00 Temat postu: |
|
|
Tyle, że ja nie jestem w Tarnowskich Górach jeszcze ...
ja miałem jakąs dziwną informację coś w stylu, bo nie pamiętam całości ...
USS wysyłaniue pingu nie powiodło się zbyt wiele razy ( mniej więcej )
no sprawa się ma tak, że z serwerem się łączę, ostatnio też wyszukuje pliki o które pytam i pliki się pobierają wiec nie wiem co mu się stało
ah i w prawym dolnym rogu przy eD2K mam podłączony i jedna strzałka jest żółta a druga czerwona ? wydaje mi się , że powinny byc obie zielone prawda ?! |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 11:09 Temat postu: |
|
|
To na 90% nie jest kwestia naszego łącza. Przypuszczam, że masz jakiś problem z własnym firewallem, albo konfiguracją e-Mule. Niestety nie używam tego ostatniego, więc nie bardzo Ci tu pomogę. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
|