Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 16:31 Temat postu: Problem z banerem na stronie głównej |
|
|
Witam!
Na naszej stronie u góry ekranu mamy umieszczony baner. Z tego co zauważyłem otwiera się losowo spośród trzech różnych: naszego Forum, Pajacyka i polskiego sztucznego serca. I tu właśnie mam problem. Po niedawnej reinstalacji systemu nie otwiera się baner o sztucznym sercu. Pozostaje mi w tym miejscu granatowe tło. Nie mam żadnego komunikatu, że brakuje mi jakiś dodatków. Sytuacja jest analogiczna na Firefoxie i IE. Wiecie co może być przyczyną  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 17:15 Temat postu: |
|
|
Witam. Mialem podobny problem po formacie, dokladnie to samo sie nie wyswietlalo, ale u mnie to chodzilo o wtyczke, a jakiego masz firefoxa, ktora wersja. Pozdrawiam _________________ Pozdrawiam Mati
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 21:14 Temat postu: |
|
|
Obecnie zainstalowałem Firefoxa 2, ale poprzednio miałem którąś wcześniejszą i na obydwu był ten sam problem. _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Lis 18, 2006 21:39 Temat postu: |
|
|
Zainstaluj sobie Macromedia Flash Player.
EDIT: Oczywiście chodzi o Macromedia, a nie o Makromedia :] _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób. 
Ostatnio zmieniony przez sERo dnia Nie Lis 19, 2006 13:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 8:22 Temat postu: |
|
|
Plik pobrany, uruchomiony, potem pokazało się okno kopiowania plików, ale tak szybko zniknęło, że niewiele zobaczyłem i tyle. Standardowe okno instalacyjne się nie pojawiło, a baner dalej się nie wyświetla. Zastanawiam się czy w ogóle instalacja przebiegła  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 13:15 Temat postu: |
|
|
Hmmm... Chyba nie...
Zobacz czy masz w rejestrze wpisy w kluczu:
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Macromedia\FlashPlayer
Aha... Mozesz sobie jeszcze doinstalować Macromedia Shockwave - też się przydaje, ale głównie do filmików animowanych i gierek wbudowanych w strony. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 16:42 Temat postu: |
|
|
Wpisy mam następujące:
(Domyślna) REG_SZ (wartość nieustalona)
AutoUpdateTest REG_SZ AutoUpdate
Macromedia Shockwave zainstalowałem i sytuacja niestety nie ulega zmianie  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
piter Aktywny

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 19:51 Temat postu: |
|
|
Ja też mam te wpisy ale dodatkowo posiadam CurrentVersion REG_SZ 9,0,16,0 . Sam posiadam Firefox 2 i po reinstalacji systemu banerki też mi nie działają, ale jeśli nie działają to wszystkie naraz, a nie wybiórczo. Firefox upominał się zwykla o Flashplayer i Shockwave, ale po instalacji już wszystko działało. Pozdrawiam _________________ Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci. Na Trapezie, Trapeziku, wisi Główka na Haczyku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 11:12 Temat postu: |
|
|
Zainstalowałem starszą wersję Macromedia Flash Player (8.0.22.0) i wygląda na to, że wreszcie pomogło
Dziękuję za wszystkie rady  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
|