|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dick Zarząd Główny

|
Wysłany: Sob Paź 16, 2004 10:47 Temat postu: GDZIE NA WEEKEND??? |
|
|
Nowy wątek, który może da się rozciągnąć.
Pomysł tematu przyszedł mi do głowy, gdy uświadomiłem sobie, że w tym roku nie miałem czasu na urlop . Tak więc wolne chwile na wypoczynek pozostały mi jedynie w okresie weekendowym.
Zwracam się do Was z prośbą o propozycje ciekawych miejsc w najbliższej okolicy (max 200km od TG) - co można ciekawego zwiedzić, gdzie przenocować, gdzie dobrze zabrać dzieciaka, co warto zobaczyć itp.
No zaczynajcie pisać propozycje, a ja idę się pakować  _________________ pozdrawiam
dick
(do usług + 22% VAT)
==============================
Administratorzy to się nie znają.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek Bywalec

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2004 1:09 Temat postu: Olomouc! |
|
|
Zwracam szanownym czytaczom uwage, ze w promieniu 200 km od naszego miasta lezy znakomity kawal bratniego kraju - Czech. Gdzie ludzie zyczliwi, ceny niewygorowane, zabytki odlotowe, krajobrazy roztomajite. No i piwko... Tylko niech ktos nie da sie zbalamucic i nie kupuje flaszek do domu. To nie jest piwo, to ersatz. Piwo - to ambrozja w szynku lub restauracji czepowana (lana przez min. 7 min z góry do kufelka z wielka piana, gdyz gaz musi ujsc, a z nim zle smaki). W Czechach bowiem piwo sie czepuje, a u nas tylko leje - po sciance to mozna i nalezy lac wylacznie w pisuarze. Zreszta co bede gadac - wezcie dowolne polskie "piwo" i nalejcie sobie z wysokosci 20 cm do kufelka, uzbrajajac sie w pare minut cierpliwosci. Poczujecie roznice.
A Olomouc to miasto, oddalone o 170 km, drugie miejsce po Pradze jesli chodzi o zabytki i knajpki. Atmosfera, zwlaszcza jesienia i wieczorem - jak w domu. Slowacja to niestety jeszcze kraj pastuszy, Czechy to kraj naszych Braci - Czechów. Zapraszam do Czech. Tomek.
PS. O 320 km oddalona jest kamienna, srebrna Kutna Hora, nasze miasto partnerskie. Chyba jeszcze piekniejsze. A co tam chyba- na pewno! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 16:45 Temat postu: |
|
|
najlepiej jechać w góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 13:50 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Tomkiem , dokładnie Czechy to znakomity kąsek dla globloterów , polecam Hradec Kralove , miasto oddalone od polskiej granicy zaledwie 30 km , miasto piękne , dużo zabytków , dużo zielenie , pakrów , jakiś zameczek jest nawet , dużo pięknych wyremontowanych kamienic ,dardzo dobre jedzienie , - czeski ser , mam do niego słabość   ale bym sobie teraz zjadł :O , pozatym życzliwi ludzie i niskie ceny , co do piwa nie polecam żadnego ! ((( odradzam wręcz , jak już to ewentualnie , Pilsner Urquell , Budweiser i chyba to wszystko
W Hradcu pewnie jest wiele innych ciekawych miejsc do zwiedzania których nie znam , ponieważ ja tam byłem na festiwalu muzycznym , zatem 4 dni raczej spędziłem w innym miejscu , jednakże mam kilka fot z tego pięknego miasta , postaram się je zeskanować i wrzucić pozdrawiam ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|