Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dick Zarząd Główny

|
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 13:12 Temat postu: Rozjaśnienie monitora - problem |
|
|
Czy są jakieś programiki do rozjaśniania monitora?
Problem ze starym OptiView 15" (rocznik 1998) podpiętym do kompa z prockiem AMD-233, karta grafiki jakaś stara 8-megowa, więc sterownikami karty się nie podkręci.
Jest to uciążliwe szczególnie przy grach - mało co widać, jakby nocne plany zdjęciowe
Chyba, że ktoś się zna na monitorach i wie co trzeba podkręcić, wymienić pod obudową?? _________________ pozdrawiam
dick
(do usług + 22% VAT)
==============================
Administratorzy to się nie znają.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
seba Administrator sieci

|
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 22:38 Temat postu: |
|
|
Softwareowo mozna podkrecic chyba, lecz nie jest to zalecane. Lepiej uzywac ustawien sterownika, a najlepiej po prostu naprawic monitor - rozkrecic i wyczyscic pedzelkiem ze naturalnego wlosia (takim jak do golenia)...
Wczesniej przedmuchac (najlepiej sprezonym powietrzem całość, lub ewentualnie ustnie tylko nie napluc)...
Powinno zadzialac... jak nie to czeka Cie wymiana rezystora jakiegos lub kondensatora, ale to ktos kto sie na elektronice zna... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 13:37 Temat postu: |
|
|
A jeżeli masz jakieś 150 zł na zbyciu to mozna np. uzywaną 15-tkę kupić. Sam kupiłem tacie taki i jest zadowolony. Można nawet z 3-miesięczną gwarancją sklepu trafić. _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 13:49 Temat postu: |
|
|
Moglbys sprobowac podkrecic napiecie na kineskop - ja tak przedluzylem zycie swojego starego monitorka o 1,5 roku. _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dick Zarząd Główny

|
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 14:04 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Moglbys sprobowac podkrecic napiecie na kineskop |
Mów do mnie jeszcze...
To tak jakbyś radził abym sobie sam usunął wyrostek robaczkowy bo to PROSTY ZABIEG
Nie wiem jak, co i gdzie - ale jeśli masz o tym pojęcie, to zapraszam do pomocy _________________ pozdrawiam
dick
(do usług + 22% VAT)
==============================
Administratorzy to się nie znają.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|