Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Michałek Początkujący

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 18:41 Temat postu: Sieć |
|
|
Cześć wam Chciałbym sie dowiedzieć, czy było by możliwe dodanie mnie do sieci. Mieszkam na ulicy Słoneczników a z OsadaNET korzystaja glownie osoby mieszkajace na ulicy Szopena i Kolorowej. Czy dalo by sie zrobic tak zeby u mnie tez podlaczyc OsadeNet ? ile bym musial placic za miesiac i za zalozenie. Z gory thx |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michałek Początkujący

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 21:04 Temat postu: |
|
|
Czemu nikt nic nie odpowiada ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dick Zarząd Główny

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 21:42 Temat postu: |
|
|
1. Nie ten dział forum z takim tematem - moderatora proszę o przeniesienie wątku.
2. temat juz był: http://www.osadanet.pl/forum/viewtopic.php?t=106 _________________ pozdrawiam
dick
(do usług + 22% VAT)
==============================
Administratorzy to się nie znają.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 21:46 Temat postu: |
|
|
Generalnie to nie ten dział - "Giełda" to giełda czyli kup i sprzedaj. Najlepsze byłoby tutaj forum "Stowarzyszenie" jednak nie jesteś członkiem OsadaNET więc nie masz do niego dostępu. Wiec musiałbyś chyba pisać w "Rozmówkach różnych".
Po drugie daj trochę więcj czasu osobom kompetentnym na odpowiedź - trzy godziny to trochę mało na uwagi typu "Czemu nik nic nie odpowieda". Na takie pytanie powinien odpowiedzieć ktoś z Zarządu lub Administracji Siecią, a oni niekoniecznie siedzą teraz przy kompie.
Nie jestem we władzach OsadaNET, ale akurat na to pytanie mogę Ci powiedzieć. Będąc mieszkańcem ul. Słoneczników nie bardzo masz możliwość podłączenia się do naszej sieci, bo działamy tylko w okolicach bloków przy ulicy Szopena i Kolorowa oraz trzech wieżowców w tym rejonie (Miodowa i Al. Kwiatów). Jak na razie to chyba nie mamy w planach rozbudowy w kierunku ul. Słoneczników. _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michałek Początkujący

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 22:08 Temat postu: |
|
|
a mi kolega mowil ze jakies polaczenie przez radio czy cos :/ nie znam sie i nie wiem ale on mi cos takiego pisal ze niby radiowe polaczenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati N. Administrator sieci

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 23:08 Temat postu: |
|
|
No tak wiem coś o sieci na Słoneczników szczególnie na wierzowcach - to jest mój kolega, ta siec jest okropna poblokowane są porty:7000, 7100, 7200. Net chodzi tam wolno a do tego zrywa. Niewiem może jednak przydalo by sie dołączenie 2-części osiedla. Jak np. zebrało by sie kilku ludzi i... poprowadzili by sprawe... ale to działka dla adminów i zarządu:) _________________ Pozdrawiam Mati
Piszę poprawnie po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brutus Zarząd Główny

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 0:06 Temat postu: |
|
|
Witam kolegę
Niestety muszę Cię zmartwić, lecz póki co nie zamierzamy podłaczyć drugiego etapu osiedla - ul. Słoneczników.
Dużo w tej kwestii wyjaśnia powyższa dyskusja jak również link podany powyżej.
Przerzucenie się radiem na Waszą część osiedla spowodować może więcej złego jak dobrego. Jesteśmy już niemile doświadczeni różnego typu radiami oraz jakością połaczenia jaka jest realizowana za ich pośrednictwem. Obawiam się, że jakość naszych "usług" na Waszych zasobach była by dla Was niezbyt zadawalająca - a nie o to nam chodzi.
Sugeruje jak i moi przedmówcy (patrz link powyżej) żeby się zorganizować w konkretną grupkę "zapaleńców", a my takiej zorganizowanej grupie zawsze pomożemy jak tylko będziemy mogli.
Pozdrawaim Brutus - Prezes |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michałek Początkujący

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 17:35 Temat postu: |
|
|
No to co ja mam zrobic ? Innej sieci chyba nie ma na Osadzie Jana :/ No to trudno... bede dalej korzystal z tej 'sieci' o ile tak to mozna nazwac fatalnie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 17:59 Temat postu: |
|
|
Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić to nie ma problemu - pomożemy.
Natomiast jeśli "tylko chciałeś się przyłączyć", to niestety nie da rady. Nasza sieć jest budowana społecznie i już nie bardzo mamy siły, czas i ochotę. Znajdziesz grupkę chętnych do pracy i załatwiania formalności, to masz już 50% sukcesu. Jeśli się chce, to i problemy techniczne da się rozwiązać. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|