Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2004 19:03 Temat postu: |
|
|
blokowanie piractwa jest ok, ale odcinac ftp to glupota!!! przeciez serwer ftp w przypadku sieci lokalnej jest calkowicie zbedny - od takiego udostepniania jest DC i udostepnianie plikow.
Pozatym ja dosyc czesto udostepniam moja prace przez FTP - cos w stylu :
"patrzcie co nowego zrobilem " lub tez "nowe prace wrzucam do mojego ftp" _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2004 21:28 Temat postu: |
|
|
przy formacie takie 100MB ftp sie zdecydowanie przyda , eeee jakie 100 - 200 ! bo jeszcze puiblic html , na czas formatu można spokojnie tam umieścić ważne dla nas pliki.
Jest dobrze teraz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stiv Aktywny

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2004 22:32 Temat postu: |
|
|
Dlatego dysk się dzieli na partycje, jak stawiasz system od nowa to formatujesz tylko partycję systemową, nie widze sensu formatowania całego dysku. Druga rzecz, że do ftp masz dostęp po zainstalowaniu systemu, a do danych na innej partycji nawet jak go nie masz.... _________________
Cytat: | Boimy się nie smierci, lecz wyobrażenia, jakie o niej mamy. (Seneka Mlodszy) | |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Gru 07, 2004 16:34 Temat postu: |
|
|
mam 20 GB i jeszcze mam go dzielic na partycje ... nooo nie nooo
w moim przypadku ftp dla mnie sprawuje taka funkcje , tymczasowego folderu gdzie wrzucam pliki na jakis czas i je z tamtad wyrzucam |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Wto Gru 07, 2004 19:14 Temat postu: |
|
|
Każdy dysk opłaca się podzielić na partycję: minimum jedna na system + programy, a druga na dane. Tak jak napisał Stiv - w razie problemów formatujesz tylko pierwszą partycję (z systemem), a danych w ogóle nie musisz ruszać.
Ja mam dysk 20GB i mam go podzielonego po 6 i 14 GB. Tyle, że ja mam naprawdę dużo softu. Zazwyczaj na system wystarcza 2-8GB.
To rozwiązanie ma jeszcze jedną zaletę. Gdy zainstalujesz i dopieścisz już swój system możesz zrobić zobie obraz (kopię) partycji systemowej przy pomocy Norton Ghosta. W razie problemów go odtwarzasz i po paru minutach system masz znowu gotowy do pracy. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób. 
Ostatnio zmieniony przez sERo dnia Wto Gru 07, 2004 23:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
stiv Aktywny

|
Wysłany: Wto Gru 07, 2004 23:27 Temat postu: |
|
|
Do robienia obrazów partycji polecam również DRIVE IMAGE, bardzo dobry i prosty w obsłudze program. _________________
Cytat: | Boimy się nie smierci, lecz wyobrażenia, jakie o niej mamy. (Seneka Mlodszy) | |
|
Powrót do góry |
|
 |
hudy Bywalec

|
Wysłany: Sob Gru 11, 2004 21:09 Temat postu: |
|
|
mniejsze partycje lepiej sie defragmuje |
|
Powrót do góry |