| 

|  
 |  
| 
 | 

|  
| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Don Diego Zaawansowany

| 

Wysłany: Pią Sty 30, 2009 19:14    Temat postu: Problem z pendrive'm | 
				     | 

| 

Witam!

Mam nadzieję, że ktoś będzie umiał mi wytłumaczyć w czym rzecz. Otóż...

Dwa identyczne pendrive'y DataTraveler 4GB firmy Kingston, kupione jednocześnie w jednym sklepie. na komputerze stacjonarnym działają bezproblemowo, jednak po podpięciu do laptopa z systemem WindowsXP jeden wykrywany jest bez problemów i działa normalnie, natomiast drugi nie zostaje zainstalowany. Otrzymuję komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB. Jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać." Oczywiście obydwa podłączane są do tego samego poru. Liczę na Waszą pomoc. _________________ Pozdrawaiam 

Don Diego de la Vega | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

anger Zaawansowany

| 

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 0:03    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ja tak mam z podłączaniem jakiegokolwiek urządzenia ( aparat cyfrowy, odtwarzacz mp3 itp za pomocą różnych kabli tego samego rodzaju ) tzn do każdego urządzenia jest ten sam rodzaj kabla ale jeżeli zamienię je w ten sposób, że kabel do aparatu podłącze pod mp3 i odwrotnie to nie działa lub nie działa w pełni ( np mogę przesłać pliki na odtwarzacz muzyki ale juz go nie doładowuję )  i co najlepsze, że jak pokręcę kablem przy końcówce to czasem zaskakuje i działa normalnie - wiem że to trochę inna sprawa ale wydaje mi się że problem tego samego "gatunku" ... mało tego : miałem pendrive'a, który nie potrafił przenosić zdjęć i filmów tzn "przyjmował" je i "oddawał" ale po zgraniu nie otwierał ich, lub zdjęcia np otwierał do połowy po czym informował iż plik jest uszkodzony _________________ legalize it ... | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|