Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 23:25 Temat postu: Gadu gadu |
|
|
Mam kłopot z gg ponieważ w ustawieniach mam ustawione ,że gg w czasie uruchamiania ma się ustawić na dostępny a tak się nie dzieje . Program nie reaguje nawet na ręczną zmianę statusu tą usterkę zauważyłem wczoraj . A jak już mi się uda ręcznie ustawić na dostępny to przy ponownym uruchomieniu komputera problem się powtarza. Liczę na waszą
pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 9:52 Temat postu: |
|
|
Gadu gadu to szajs
Ja miałem problem z gg i windows vista, więc zainstalowałem komunikator AQQ, zobacz sam dobrze się na nim pracuje
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzesiek Administrator sieci

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 13:53 Temat postu: |
|
|
Tez czasem tak mam. Jesli sie nie myle to z serwerem z gg jest cos nie tak.. Po pewnym czasie problem powinien minac.
P.S. Aktualnie tez nie moge zmienic statusu - jestem niedostepny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 10:48 Temat postu: |
|
|
Mam to samo - albo nie ustawia na dostępny, albo ustawia mi na poprzedni opis.
Kiedyś w tym trochę grzebałem i wyszło na to, że w wielu przypadkach przyczyną jest to, że Gadu-Gadu czasem zawiesza się przy zamykaniu systemu. W takich sytuacjach po kilku sekundach Windows ubija zawieszone procesy. Niestety akurat podczas ubijania głupie Gadu-Gadu gubi część zmienionych ustawień, czasem nawet wszystkie kontakty i/lub archiwum.
Rozwiązanie: uruchomić normalnie komputer, zmienić co się chce (np. status na "Dostępny" z odpowiednim opisem), zamknąć gadu-gadu, uruchomić je ponownie.
Niestety czasem i to nie chce działać.  _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|