Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Wrz 29, 2004 23:58 Temat postu: Propozycje |
|
|
Zmieniłem ostatnio stronę główną, uruchomiłem forum, w planach instalacja huba Direct Connecta.
Czy macie jeszcze jakieś propozycje?
Podyskutujmy o tym. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2004 0:19 Temat postu: |
|
|
Zapomniałem - być może podmienię jeszcze program od obsługi poczty przez naszą stronę WWW. Zainstalowany obecnie WebMail jest bardzo ograniczony, a z tego co zauważyłem, to jednak większość osób sprawdza pocztę przez strony WWW, a nie Outlooka i podobne programy.
Też macie takie odczucia? Jak to widzicie? _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2004 11:30 Temat postu: |
|
|
Od samego początku przy sprawdzaniu poczty przez www nie ma mozliwości odczytania załącznika a także wprowadzenia załącznika do swojego listu wg mnie nad tym można popracować...
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2004 12:09 Temat postu: |
|
|
Bjorn napisał: | Od samego początku przy sprawdzaniu poczty przez www nie ma mozliwości odczytania załącznika a także wprowadzenia załącznika do swojego listu wg mnie nad tym można popracować...
|
Brakuje więcej rzeczy - książki adresowej, skrzynki nadawczej, możliwości zakładania własnych folderów, filtrów itp. To wszystko chciałbym dodać, ale nie mam czasu tego pisać samodzielnie i szukam gotowego rozwiązania na wolnej licencji.
Jak znajdę to zainstaluje, ale oczywiście jak zwykle piorytetem będzie jego bezpieczeństwo. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2004 12:18 Temat postu: |
|
|
Proponuję aby na forum powstał dział o nazwie "Ciekawe WWW" czy coś w tym stylu tam każdy mógłby umieścić ciekawe strony o wszystkim  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2004 12:22 Temat postu: |
|
|
Może zacznijmy od osobnego tematu - sam założ .
Jeśli się rozrośnie to zrobimy osobne forum. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Paź 02, 2004 23:24 Temat postu: bajery na stronie |
|
|
Ja mam kilka propozycji co do stronki:
- jakis zegarek z data
- wypisanie kto ma imieniny, moze kto z czlonkow osadanetu ma w danym dniu urodzinkii
- wyswietlanie aktualnej pogody, pogody na jutro
pomyslow jest wiele, tylko ze z nimi jest jak z moja wyplata - nastepnego dnia zostaje tylko wspomnienie:) _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2004 12:02 Temat postu: Re: bajery na stronie |
|
|
Nie ma sprawy, ale:
a) znajdź na to miejsce i dopasuj do designu strony
b) skąd legalnie weźmiesz dane o pogodzie
Dla mnie to jest przede wszystkim serwis sieci OsadaNET - tematyczny. Ponieważ zalecamy go jako stronę startową, to ma generować się jak najszybciej, być jak najmniejszy (góra te 20-30kB), a co najważniejsze - przedstawiać jasno i czytelnie najważniejsze dla sieci informacje: newsy i artykuły.
Nie jest naszą ambicją przeskakiwanie choćby Onetu - jesli ktoś chce dodatkowych informacji to niech kliknie na odpowiedni link. Dla mnie (nas?) ważniejsze jest, żeby użytkownik nie przeoczył podstawowej wiadomości np. o planowanych pracach w sieci. Data, imieniny, inne "bajery" - nie ma sprawy, ale muszą być tak wkomponowane by nie przesłaniać dostępu do tych najważniejszych informacji i zabierać jak najmniej miejsca. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2004 13:41 Temat postu: |
|
|
W takim razie moze niech beda dwie wersje stronki - z bajerami i bez. Uzytkownik bedzie sam wybieral czy ma uruchamiac (lub tez ustawic jako startowa) powiedzmy www.osadanet.pl/index.php czy www.osadanet.pl/bajery.php _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2004 13:46 Temat postu: dlaczego nie ma pajacyka??? |
|
|
Mam jeszcze jedna sprawe:
Dlaczego PAJACYK gdzies sie zapodzial?? Rozumiem ze nie ma miejsca na promocje naszego FORUM, ale ja wole PAJACYKA!!!. Akcja pajacyka jest jedyna w swoim rodzaju i zawsze jak tylko widzialem tego banerka to klikalem..... _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2004 14:17 Temat postu: |
|
|
Eeee... Bez sensu. Strona główna powinna być jedna - jednoznacznie wskazująca na to, że to właśnie początek serwisu. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2004 14:22 Temat postu: Re: dlaczego nie ma pajacyka??? |
|
|
animavitis napisał: |
Dlaczego PAJACYK gdzies sie zapodzial?? Rozumiem ze nie ma miejsca na promocje naszego FORUM, ale ja wole PAJACYKA!!!. Akcja pajacyka jest jedyna w swoim rodzaju i zawsze jak tylko widzialem tego banerka to klikalem..... |
Czepiasz się .
Napisałem już cały system wymiany bannerów, więc bedą mogły losowo pojawiać się na naszej stronie. Na razie jednak chcę wyprować FORUM, więc aktywny jest tylko jeden - ten który widać. Sytuacja potrwa jeszcze jakiś czas (minimum tydzień, dwa). _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
seba Administrator sieci

|
Wysłany: Pon Paź 04, 2004 19:51 Temat postu: |
|
|
Zegarek...
No coz - moze sie czepiam, ale mozna przeciez zobaczyc sobie na pasek zadan, chyba, ze sie nie potrafi, ale taka osoba chyba nie poradzi sobie z obsluga naszego forum
Bajerow nei potrzebujemy - forum ma byc c zytelne i sie szybko ladowac - to jest priorytet...
powiedzialem co chcialem  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Paź 04, 2004 21:09 Temat postu: |
|
|
Seba napisał: | Zegarek...
No coz - moze sie czepiam, ale mozna przeciez zobaczyc sobie na pasek zadan, chyba, ze sie nie potrafi, ale taka osoba chyba nie poradzi sobie z obsluga naszego forum
Bajerow nei potrzebujemy - forum ma byc c zytelne i sie szybko ladowac - to jest priorytet...
powiedzialem co chcialem  |
Ten zegarek i inne bajery nie sa do forum, tylko do stronki..... a co jesli ktos ma zegarek z paska wylaczony, lub uzywa jakiegos alternatywnego systemu operacyjnego lub zastepczego shella do widowsa _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Pon Paź 04, 2004 21:24 Temat postu: |
|
|
A jak to shell nie ma opcji zegarka? I ile osób to dotyczy? _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
|