Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
polom Bywalec

|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 0:45 Temat postu: Spadek prędkości działania internetu |
|
|
Witam.
Nie wiem czy mi się wydaję ale odczuwalnie zwolnił mi net, ok 50% woniej.
Pliki ściągają się znacznie wolniej. Z serwerów gdzie miałem po 200kilo teraz mam po 50, 100 w porywach. Na krótki filmik z youtube muszę czekać i po 10min. Sytuacja ta mam miejsce o różnych porach dnia i nocy.
W czasie jak piszę tego posta prędkość ściągania z rapida to 11KB/s
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 18:38 Temat postu: |
|
|
ja mam to samo |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 11:48 Temat postu: |
|
|
Po prostu coraz więcej ludzi korzysta z RappidShare'a . Jeśli to nie będzie przejściowe to wykupimy większe łącze na usługi www. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 0:37 Temat postu: Re: Spadek prędkości działania internetu |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 15:16 Temat postu: |
|
|
Hey !
chciałbym nawiązać do sprawy transferu, w godzinach porannych od pooniedziałku do piątku jest w miare, w miare ok coś koło 200kb/s po południu jest źle, koło 30 kb/s w weekend jak można się domyślić jest również źle w tej chwili mam 29,6 kb/s.
Zauważam teraz kolosalną różnicę pomiędzy PL a zachodem, stety czy niestety na hot spocie można pobierać pliki w granicach 400 - 500 kb/s bez problemu, czy u nas możemy jednak zadziałać coś w sprawie polepszenia działania internetu ?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 12:17 Temat postu: |
|
|
Uuuchh... Jak ja lubię takie posty . Co ściągałeś, czym, skąd? Mamy dwa łącza - jedno do www i jedno na pozostałe rzeczy, każde jest inaczej obciążane i ma inną przepustowość.
P2P testowałem przez okres świąteczny i działa bardzo dobrze - owszem w środku dnia czasem da się zauważyć spadek, ale przy dobrych "peerach" i wysokim ratio bez problemu można wyciągać 40-50kB/s (w nocy i 300kB/s - kilobajtów nie kilobit). Zresztą wystarczy spojrzeć na wykresy MRTG - to łącze jest przez większość czasu nieobciążone w 100% i ma widoczne rezerwy.
Jeśli chodzi o łącze do www to faktycznie przez większość czasu jest przeciążane przez rapidshare'owców (MRTG). Owszem rapidshare dawniej u nas "śmigał" - gdy korzystały z niego dwie, trzy osoby. Jeśli teraz ściągających jest w szczycie 10-15 to nie dziwcie się, że jakoś tym łączem musicie się podzielić, bo ono z gumy nie jest. I owszem najprawdopodobniej spróbujemy je poszerzyć, albo zmienimy całą koncepcję "podziału", ale na razie popróbujcie sobie, czy czasem obecnie na P2P nie będzie wam lepiej .
Jedyny problem jaki mamy obecnie to przydzielanie pasma dla aplikacji czasu rzeczywistego (gry, skype) - raz na kilka minut coś tu skacze i właśnie nad tym siedzimy - szczegóły w tym temacie (jeszcze raz dzięki dla tfg za pomoc i cierpliwość). _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 13:53 Temat postu: |
|
|
no ja używam konta premium na rapidshare, i szybkość pobierania jest gorsza niż zła, mam nadzieję, że w niedługim czasie władze zdołają wprowadzić kilka istotnych korekt w tej sprawie.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
rossaa Bywalec

|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 19:50 Temat postu: |
|
|
chcailem też zgłosić ze coś nawala, tak jakbyco jakis czas sie tracil transfer, i ogólnie laguje ten net cos |
|
Powrót do góry |
|
 |
tfg Początkujący

|
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 16:50 Temat postu: |
|
|
@up, fakt , to jest zal co sie dzieje z tym internetem, dzisiaj sciagalem game cama (5mb) ponad 3 minuty, a w tym czasie internet znikl 2 razy. Nie wspomnie o lagach w cs, co chwile ping skacze do 500 ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
rossaa Bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 16:04 Temat postu: |
|
|
no zem si juz zdenerwowal
tak laguje caly dzien nawet zrana................ |
|
Powrót do góry |
|
 |
tfg Początkujący

|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 16:41 Temat postu: |
|
|
@up, co ja mam powiedziec? gram non stop laggi, w cs trace pakiety... zaczyna sie 2ga faza Heyah Logitech Cybersport , tak jak w 1 sobie nie pogram, przez ten "internet" , bo nie wiem czy mozna to tak nazwac... |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 12:39 Temat postu: |
|
|
Bjorn napisał: | no ja używam konta premium na rapidshare, i szybkość pobierania jest gorsza niż zła, mam nadzieję, że w niedługim czasie władze zdołają wprowadzić kilka istotnych korekt w tej sprawie. |
Możesz podać co to jest "szybkość gorsza niż zła"? Jakie transfery otrzymujesz i w których godzinach? _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 12:40 Temat postu: |
|
|
rossaa napisał: | chcailem też zgłosić ze coś nawala, tak jakbyco jakis czas sie tracil transfer, i ogólnie laguje ten net cos |
Cały czas tak masz, czy tylko od godziny się coś dzieje. Ludzie, proszę - więcej informacji. Chętnie pomożemy, ale musimy wiedzieć co się dzieje. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 12:49 Temat postu: |
|
|
tfg napisał: | @up, fakt , to jest zal co sie dzieje z tym internetem, dzisiaj sciagalem game cama (5mb) ponad 3 minuty, a w tym czasie internet znikl 2 razy. |
Mam prośbę - podawajcie godzinę i datę kiedy mieliście problem + najlepiej podajcie adres skąd to ciągneliście, jak testowaliście, "że internet wam nie działa". Nie mówię już o tym, że przez większość czasu jestem dostępny na hubie DC.
Jakoś tam poza Tobą nikt nie potrafi mnie wywołać i powiedzieć - ej, mam teraz problem z tym a tym, mógłbyś sprawdzić? Tylko poczekajcie chwilę zanim odpowiem - czasem robię coś innego. Zresztą nic nie szkodzi mieć DC cały czas włączone.
Cytat: | Nie wspomnie o lagach w cs, co chwile ping skacze do 500 ... |
Sam widziałeś, że ostatnio podczas naszych wspólnych testów przez kilka godzin było ok, teraz znowu masz problemy. Pytanie czy problem jest po naszej stronie, czy u operatora, czy nawet na radiu i czemu tylko w konkretnych godzinach (czasami) i to w jakich. To TRZEBA namierzyć - jeśli chodzi o sieć to dla mnie priorytet numer jeden obecnie. Wreszcie wygrzebałem się z zaległości pourlopowych - łap mnie na DC++. _________________ BOFH
|
Powrót do góry |
|
 |
rossaa Bywalec

|
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 20:38 Temat postu: |
|
|
ok wiecej informacji:
- calydzien nie zaleznie od pory, jest net, nachwile nie ma znowu jest i tak wkołko, przerwy po 15-30 s
- aby wejsc niekiedy na stronke osadynet czka sie niekiedy 2 min
- czasem muli przez cały czas chodzi mi o opuznienie wieksze niz normalne |
|
Powrót do góry |
|
 |
|