Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:48 Temat postu: Brother dcp-350 c problem drukowania |
|
|
Posiadam w/w drukarkę i jest problem niedawno zabudowałem do drukarki nowy kartridż z czarnym kolorem. Niby wszystko w porządku na drukarce wyświetla ,że tusz jest pełny ale jak się okazało chciałem wydrukować dokument ale wyszła pusta kartka , zrobiłem także wydruk testowy i wydrukowały mi się kolory żółty, niebieski ,czerwony ale czarnego nie było. Kartridż z czarnym kolorem jest pełny ale się nie wydrukował nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło. Jaka może być przyczyna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
anger Zaawansowany

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 23:16 Temat postu: |
|
|
przede wszystkim sprawdź czy odkleiłeś folijkę z głowicy kartridża :p - mialem podobne problemy z dwoma modelami drukarek hp - wazne czy masz original czy zastępnik czasem ten drugi poprostu nie działa, wazne tez jesli to jest zastepnik jaki on jest bo nawet wśrod zastepnikow są tansze i droższe , te najtansze bywają częściej lipne ; wazne czy na glowicy jak dociśniesz np husteczkę higieniczną pojawia się czarny ślad jeśli nie to dobrze byłoby zassać tusz z kartridża , można to zrobić zestawem do napełniania kartridży ( jest tam taka jakby obudowa w ktorą wkłada się kartridż i w tej obudowie jest dziurka w którą wkłada się strzykawkę i zasysa ) jak nie ma sie "zestawiku młodego napełniacza" to można w ostateczności zassać tusz ustami ( u mnie zadziałało )  _________________ legalize it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 22:17 Temat postu: |
|
|
A czy zwykła strzykawka też się nadaje do zassania tuszu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
anger Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 7:19 Temat postu: |
|
|
no niby tak , ale jak nie masz tej takiej obudowy na kartridż to nie ma jak - bo chodzi o to żeby zassać go od tej strony od której tusz "wychodzi" drukując ( czyli tam gdzie odklejasz folijkę chroniącą ) _________________ legalize it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
einstein Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 21:03 Temat postu: |
|
|
zassałem tusz ustami i wykonałem wydruk testowy i nadal nie było koloru czarnego. Po mojemu to prawdopodobnie jest zapchany kanał w drukarce, i dlatego kolor czarny mi się nie wydrukował. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anger Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 19:40 Temat postu: |
|
|
ale na głowicy kartridża po zassaniu pojawił sie kolor czarny ? tzn jak np przyciśniesz do tej blaszki chusteczkę higieniczną to sie powinny odbić 3 paski czarne : gruby w środku i dwa cienkie po bokach ew. cokolwiek byle byłoby czarne - jeśli tego nie ma to napewno nie wina kanału _________________ legalize it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|