Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 19:54 Temat postu: Czym odtworzyć SVCD? |
|
|
Witam!
Mam pytanko jak w temacie: czym najlepiej i najskuteczniej odtworzyć SVCD (plik *.dat) tak, żebym mógł dołączyć tekst
Obejrzałem ostatnio część filmu w formacie SVCD, a cały problem zaczął się dopiero gdy chciałem obejrzeć ciąg dalszy. Otóż na suwaku (w jakimkolwiek programie do odtwarzania plików filmowych) nastawiłem pożądany czas i film niestety nie odtwarza się. Pomiar czasu "idzie" dalej jednak wizja pozostaje w "stopklatce". Jak do tej pory stosowałem: AllPlayer 2.1 i 2.2.7, bestplayer, cinemaplayer, vplayer i żaden nie działa poprawnie. Macie jakieś pomysły  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 21:04 Temat postu: |
|
|
Przesun suwak i poczekaj chwilke - obraz po jakims czasie powinien sie naprawic _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 22:15 Temat postu: |
|
|
Zrobiłem jak radziłeś i wszystko było OK od razu, po chwili jednak zauważyłem, że nie był wczytany tekst. Wczytałem go i całość powtórzyłem jeszcze raz. Trwało to długo, ale też doszło "do siebie" Ciekawe, że literki mają taki wpływ.
Dzięki serdeczne.  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnimaVitis Administrator sieci

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 0:35 Temat postu: |
|
|
to nie jest kwestia literek tylko dekodera mpeg1 i tego w jaki sposob napisy sa wyswietlane na ekranie.... duzo moznaby na ten temat pisac
Polecam zainstalowanie sobie kodekow mpeg1/2 MPEG-1/2 (Ligos) w wersji przynajmniej 4.0 dla odtwarzania vcd oraz wtyczki do napisow DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) - najnowsza wersja to chyba 3.37  _________________ pozdrawiam
AnimaVitis |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 17:39 Temat postu: |
|
|
Dzięki
Zainstalowane
Nie znalazłem "luzem" VSFilter w wersji 3.37, jednak było w K-Lite Codec Pack i dorzuciłem  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
|